Sebenarnya, speaker subsidi yang didatangkan bersama kereta terus dari kilang tidak mampu memenuhi citarasa peminat audio sejati. Speaker standard ini tidak beri sebarang perbezaan kepada pendengar biasa tetapi ia menjadi masalah besar kepada yang benar-benar pandai menghargai seni muzik. Bukan setakat dengar untuk jadi peneman dalam kereta tapi menghayati setiap alunan yang dimainkan sistem audio.
Speakar koyak, bunyi pun barai? Ya, kereta baru keluar kilang pun tak terlepas dengan masalah ini dan puncanya datang dari speaker subsidi tadi. Nak tukar, serba salah pula sebab takut isu void warranty. Masih takut isu void warranty?
Speaker OEM Series dari Mohawk ini dipasangkan secara plug & play. Bila sebut tentang plug & play, semua orang tahu yang tiada sebarang wayar dipotong atau kerja-kerja drill yang lain dilakukan. Hanya perlu cucuk dan mainkan sahaja. Mudah dan selamat, kan?
Bukan itu sahaja, speaker OEM Series ini juga jimat, tidak perlu tambah wang untuk penambahan wayar dan juga tak perlu bayar upah pemasangan. Anda juga boleh pasang sendiri, pada bila-bila masa yang anda mahu. Speaker OEM Series ini boleh dipasangkan untuk kereta Axia, Bezza, Myvi dan Alza yang boleh didapati dalam dua saiz iaitu 6” dan 4”.
Selain itu, speaker OEM Series ini menggunakan aluminium yang jauh lebih tahan berbanding plastik yang digunakan pada speaker subsidi dari kilang. Magnet yang dipasangkan pula lebih besar untuk menghasilkan bunyi yang lebih padu berbanding asal yang saiznya lebih kecil.
Lebih menarik lagi, speaker OEM Series ini disertakan bersama Certificate Quality Assurance (Sijil Jaminan Kualiti) yang mengesahkan speaker ini lulus dari segi kualiti. Berikut, langkah mudah untuk memasangkan speaker OEM Series ini pada kereta anda.
1 – buka doortrim
2 – tanggalkan speaker asal
3 – cabut soket speaker asal
4 – sambungkan soket speaker Mohawk OEM Series
5 – ketatkan skru di kedudukan asal speaker. Siap!
Speaker mid range 6” MO-P2.6
Spesifikasi
Kuasa maksima : 100 watt
Impedans : 4 Ohm
Sensitiviti : 90 +/- 2dB
Respons Frekuensi : 50 Hz – 16 kHz
* Sesuai untuk kereta Axia, Myvi, Bezza, Alza dan Aruz
Speaker coaxial 2 way 6” MO-P2.625
Spesifikasi
Kuasa maksima : 100 watt
Impedans : 4 Ohm
Sensitiviti : 90 + 2dB
Respons Frekuensi : 50 Hz – 20 kHz
* Sesuai untuk kereta Myvi, Viva, Axia, Bezza, Alza dan Aruz
Speaker coaxial 2 way 4” MO-P2.425
Spesifikasi
Kuasa maksima : 90 watt
Impedans : 4 Ohm
Sensitiviti : 90 + 2dB
Respons Frekuensi : 80 Hz – 19 kHz
* Sesuai untuk kereta Myvi, Viva, Axia, Bezza, Alza dan Aruz
Ketahui lebih banyak produk keluaran Mohawk di sini;
New Technics Car Audio Sdn. Bhd.
Lot 2-40, Jalan SU 7,
Lion Industrial Park, Phase 2,
Persiaran Tengku Ampuan, Section 22,
40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.
No Tel : 03 – 5192 0911 / 013-455 4444
Emel : [email protected]
Website:
https://www.ntcaudio.com/
Facebook :
https://www.facebook.com/MohawkCarAudio/
Facebook :
https://www.facebook.com/KickerMalaysia/
Facebook :
https://www.facebook.com/NewTechnicsCarAudio/
Lazada :
https://bit.ly/3lFzxFX
Shopee :
https://shopee.com.my/shop/64458542/
Tik Tok :
https://bit.ly/33NGKO5